در تاریخ 17 و 18 اردیبهشت ماه 1402 در پردیس سینمایی میکامال کارگاه مقدماتی «آشنایی با مهارتهای فروش» به تلاش میکاراد و با همکاری جامعه بازاریان و بازرگانان کیش و دانشگاه بین المللی نورث وست و باحضور پرشور فروشندگان جزیره کیش و شرکت کنندگانی از شهرهای اصفهان، مشهد و تهران برگزار شد.
فرایند پذیرش این نشست طبق برنامهی از پیش تعیین شده راس ساعت 8 صبح روز یکشنبه در طبقه چهارم مرکز خرید و تفریح میکامال آغاز شد و 132 شرکت کنندهی کارگاه با دریافت کارت شرکت در جلسه و اقلام تحریری و 21 مهمان این برنامه، مورد استقبال برگزارکنندگان کارگاه قرار گرفتند.
در ابتدای این کارگاه، رحمان سادات نجفی، مدیرعامل و نایب رییس هیأت مدیرهی جامعه بازاریان کیش ضمن ابراز خرسندی از استقبال پرشور برندها، صاحبان کسب و کار، بازارها و فروشندگان از این رویداد آموزشی، برگزاری این کارگاه را آرزوی دیرینهی خود برای جزیره کیش دانست که هماکنون و در این رویداد به حقیقت پیوسته است.
مدیرعامل جامعه بازاریان با اشاره به نیاز جزیره به ارتقای سطح کیفی بازارهای کیش از طریق رشد و توسعهی فردی تک تک افراد فعال در این حوزه، ضرورت استمرار این چنین رویدادهایی را خاطرنشان ساخت.
در ابتدای برنامه، سیده زینب بحرینی، مدیرعامل شرکت آموزشی میکاراد به معرفی این کارگاه و اهداف برگزاری آن پرداخت. دغدغهی استقرار استانداردهای جهانی، مشابه آنچه میکامال در ساخت و بهرهبرداری از یک مرکز تفریح و خرید ارائه کرده است، اهمیت انسان و نقش بیبدیل هر فروشنده در تجربهی فروش و بازگشت مشتری و آغاز مسیر رشد و توسعه با آموزش «پرسنال برندینگ» به عنوان یک مسیر جهانی، از جمله مواردی بود که مدیرعامل میکاراد به آن اشاره نمود.
در بخش آغازین این کارگاه، مهمانانی از جمله برخی از اعضای هیات مدیره جامعه بازاریان، صاحبان کسبوکارها، فعالان فرهنگی و اجتماعی جزیره و مدیران ارشد میکامال حضور داشتند.
سپس مباحث آموزشی با برنامهی ویژهای توسط امیر غیاثیفر، متخصص و استراتژیست پرسنال برندینگ آغاز شد. مدرس اول کارگاه، اهمیت «پرسیدن سؤال مناسب»، آشنایی با مفهوم «برند» با ذکر مثالهایی از برندهای شخصی و سازمانی در مقیاس جهانی، معرفی USP و نقش پرسنال برندینگ در توسعهی فروش را مطرح و سپس شرکتکنندگان را با نوشتن تمرینهایی در تمام طول کارگاه، به تعامل و حضور مؤثر در یادگیری مباحث دعوت نمود.
امیر غیاثیفر علاوه بر معرفی تکنیکهای بهروز فروش در جهان، به مقایسه این متدها با متدهای پیشین اشاره کرد و مهمترین موضوع در ایجاد تجربهی موفق فروش را ایجاد حس خوب در مشتری و نه لزوماً تلاش برای فروش کالا یا خدمات عنوان کرد.
در ادامه کارگاه، دکتر علی نیکسرشت، پژوهشگر دکتری روانشناسی شناختی و متخصص روانشناسی صنعت سازمانی با استفاده از بازیهای کارگاهی، با کمک تیم تسهیلگری میکاراد، شرکتکنندگان را در چند گروه تقسیم کرد و برخی تکنیکهای ارتباطی از طریق بازیها و گیمیفیکیشن اجرا شد.
دکتر نیک سرشت در ادامه، با بازیِ شکستن کلیشهها در فضای کارگاهی، موضوع تخصصی آشنایی با تیپهای مختلف شخصیتی و تاثیر آنها در نوع تعامل با هر تیپ را به صورت خلاصه، مطرح نمود.
روز دوم کارگاه نیز مشابه روز اول طبق کنداکتور با پذیرایی از شرکتکنندگان، از ساعت ۸:۳۰ با ارائهی اساتید خارجی از دانشگاه بینالمللی نورثوست از طریق پرده سینما و از طریق تماس تصویری در بستر zoom به صورت همزمان با دکتر آویتوس لئونارد مؤسس دانشگاه LEI و دکتر قبادزاده از همکاران دانشگاه نورثوست به عنوان مترجم تخصصی، ادامه یافت. این استاد دانشگاه تمرکز آموزشهای فروش را بر رفتار مشتری و پیشبینی این رفتارها دانست و با اشاره به اهمیت ارج نهادن به نیاز و خواست مشتری، یکی از شگردهای موفق فروشندگی را ارائهی راه حل (Present a solution) برای برطرف کردن نیاز مشتری دانست.
در روز دوم کارگاه، امیر غیاثی فر به تکمیل موضوع پرسنال برندینگ و رابطهی تنگاتنگ آن با فروش پرداخت و با بیان مؤلفههای اساسی در شکلگیری رفتار یک فروشنده به منظور توسعه فروش و ایجاد حس و تجربه مثبت در ذهن مشتری، به جمع بندی مطالب ارائه شده در این دو روز پرداخت.
مدرس چهارم این کارگاه پروفسور سلستین، موسس و مدیر دانشگاه برینایی، با موضوع مهم استراتژیهای فروش بر مبنای تکنیکهای روانشناسی مبحث خود را آغاز کرد. در ادامه به روشهای کنترل ذهن در عین دادن آزادی انتخاب در فضای فروشگاهی و ایجاد نیاز در ذهن مخاطب اشاره نمود. وی همچنین به صورت مختصر چند سوال محوری را مطرح نمود که با پاسخ دادن به آنها یک فروشنده بتواند بیشترین تاثیر را در رابطهای که با مشتری دارد ایجاد کند.
مدرس پایانی این کارگاه، خانم فرزانه ماجد مدیرعامل شرکت ترنسفورمر الاینس کشور امارات، مدرس برتر متد ROI انگلستان و یکی از برترین سخنرانان بینالمللی به ارائه خلاصهای از کتاب خود با نام Generation Inclusion پرداخت و ضمن معرفی ویژگیهای اخلاقی نسلهای مختلف (بر اساس سال تولد) به نحوهی صحیح برخورد و جزییات ظریف در مواجهه با نیازها و سلایق هر نسل اشاره کرد. در پایان نیز پرسش و پاسخ آنلاین بین مخاطبان و مدرس صورت گرفت.
در پایان این برنامه، نادر کشتکار، مدیرعامل شرکت پارس میکاکیش به عنوان سخنران اختتامیه به ذکر نکاتی در خصوص مؤلفههای مهم فروشنده حرفهای از منظر خود پرداخت. وی مؤلفههای مهم فروشندگی حرفهای از جمله ایجاد تمایز، داشتن اطلاعات کامل از محصول، نیاز مشتری و نحوهی ارائهی آن، خدمت رسان بودن و شناخت صحیح برندی که در آن فعالیت میکنند دانست. سازنده پروژه عظیم میکامال در پایان از میکاراد و جامعه بازاریان و بازرگانان کیش در برگزاری چنین رویدادهای آموزشی تقدیر و تشکر نمود و استمرار این چنین آموزشهایی را گام بلندی در جهت ارتقای سطح کیفی خدمات گردشگری به مسافران و کیشوندان عنوان کرد.
در انتها، با ارائهی کارت ویژهی تله کابین از سوی مجموعه میکامال به عنوان هدیه به تک تک شرکت کنندگان و گرفتن عکس یادگاری، کارگاه آشنایی با مهارتهای فروش به پایان رسید.