اولین کارگاه آموزشی 2 روزه «اصول مقدماتی راهنمایی گردشگری» ویژهی عکاسان و راهنمایان گردشگری به همت شرکت میکاراد آتیه کیش و با همکاری سازمان منطقه آزاد کیش در تاریخ 23 و 24 اسفند ماه 1399، در سالن ابن سینا واقع در مرکز همایشهای بین المللی کیش برگزار شد.
یکی از مهمترین اهداف برگزاری این کارگاه در اختیار قرار دادن اطلاعات مستند و یکپارچهسازی دادههای مورد نیاز عکاسان و راهنمایان گردشگری بوده و در این خصوص، در سرفصلهای متنوع تعیین شده، از حضور متخصصینِ هریک از عناوین بهره گرفته شد.
در ابتدای این دوره، با حضور 41 نفر از عکاسان و راهنمایان جزیره در روز شنبه 23 اسفندماه، سیده زینب بحرینی مدیرعامل شرکت میکاراد ضمن خوشامدگویی به شرکتکنندگان، به تشریح اهداف برگزاری و نحوهی اجرای این کارگاه دو روزه پرداخت.
سپس جناب سروان لری از پلیس فتا، قوانین و مقررات فضای مجازی و همچنین تهدیدات احتمالی که ممکن است توسط سودجویان از طریق سامانههای بانکی جعلی برای عکاسان ایجاد شود توضیحات دقیقی ارائه نمود.
در ادامه و براساس جدول زمانبندی اعلام شده، الگوهای رفتاری و ارتباط موثر با گردشگران، به شیوهی کارگاهی، توسط استاد آی تک نصیریان مدیرگروه گردشگری دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز کیش، طی دو جلسه، بیان و استانداردهای صحیح در آداب معاشرت و نحوهی مواجهه با گردشگر بر اساس جدیدترین الگوهای روانشناسی و گردشگری مطرح شد.
در وقت بعد از ظهر، باتوجه به ضرورت آشنایی با جاذبه های طبیعی جزیره زیبای کیش، در دو بخش، به معرفی ویژگیهای محیط زیست خشکی و دریایی جزیره و خلیج فارس پرداخته شد. معرفی گونههای گیاهی و جانوری موجود در زیست بوم جزیره و گونههای در خطر انقراض و همچنین گردشگری مسئولانه محور مباحثی بود که توسط استاد نغمه نقیلو از اساتید دانشگاه علمی کاربردی کیش ارائه شد و سپس نازنین محسنیان، متخصص اکولوژی دریایی، به معرفی ویژگیهای زیست بوم دریایی خلیج فارس در مناطق اطراف جزیره کیش پرداخت و اطلاعاتی در خصوص خطراتی که ممکن است توسط گردشگران برای گونههای زیستی ایجاد شود در اختیار حضار قرار داده شد تا نقش عکاسان به مثابهی دیدبانان محیط زیست، که خود از پایه های رونق گردشگریست، نیز تأکید شود.
روز دوم کارگاه اصول مقدماتی راهنمایی گردشگری با بحث کیش شناسی و ریشههای تاریخی و مردمشناسی جزیره کیش ادامه یافت. در ابتدا، استاد علی لگزیان مدير سابق واحد ميراث فرهنگي سازمان منطقهي آزاد كيش و یکی از محققین برتر تاریخ کیش، از طریق وب کنفرانس، به معرفی تاریخی کیش از زمان باستان، نحوهی شکلگیری جزیره کیش و آثار باستانی کشف شده در جزیره پرداخت. همچنین در بحث کیش شناسی، ضمن معرفی قدمت سکونت انسان در جزیره کیش، مباحثی مانند تجارت مروارید، چشمههای آب شیرین و قناتها، چگونگی قرار گرفتن کیش در راه ابریشم دریایی و ویژگیهای معماری و مردم شناسی شهر حریره توسط استاد لگزیان مطرح گردید. در بخش دیگری از این کارگاه، نقشه کامل مناطق گردشگری کیش و ترتیب ارائه راهنمایی به گردشگران بیان شد.
همچنین در این وب کنفرانس، امکان گفتگوی دو طرفه برای شرکت کنندگان نیز فراهم شد تا عکاسان و راهنمایان بتوانند سوالات خود در این خصوص را مطرح نموده و از نحوه پاسخگویی به سوالات رایج گردشگران مطلع شوند.
در بخش انتهایی کارگاه و در ادامه مبحث کیش شناسی، معرفی اجمالی از موقعیت جغرافیای جزیره، نمادها و المانهای شهری، ویژگیهای هر یک از مراکز خرید کیش، هتلها، رستورانها، غذاهای محلی کیش و ویژگیهای منحصر به فرد هریک از سواحل کیش توسط استاد نسرین صفاری از مدرسین دانشگاه و نویسنده بروشورهای گردشگری کیش، ارائه گردید. همچنین در این بخش، شرح کاملی از تاریخچه کشتی یونانی به مثابهی یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری کیش بیان شد.
نقشههای گردشگری نیز توسط سازمان منطقه آزاد کیش در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت و با توضیحات خانم نسرین صفاری، آشنایی دقیقتری از جزئیات این نقشه و اطلاعات مندرج در آن، در اختیار حضار قرار گرفت.
شایان ذکر است این کارگاه آموزشی با انجام تشریفات استاندارد از قبیل پذیرش و اهدای پکیجهای نوشتافزاری و بهداشتی، کارت شناسایی حاوی اطلاعات فردی و عکس پرسنلی، انجام حضور و غیاب در هر یک از ساعات آموزشی، انجام پذیرایی شامل 5 میان وعده در دو روز و یک وعده ناهار در روز اول و انجام به موقع کلیه برنامهها بر اساس جدول ارائه شده، برگزار شد.
دیدگاه خود را بنویسید